top of page

Over Maarten

Maarten Van de Velde (°1984) heeft als kind van de zee al vele wateren doorzwommen. Maarten heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij door het leven gaat met een psychische kwetsbaarheid en getuigde daar meermaals over in de media, met de meest bekende verschijning aan de zijde van Philippe Geubels in het tv-Programma Taboe (2017).

De zee heeft altijd een zeer centrale rol gespeeld in het leven van Maarten. Van in z'n prille jeugd was de zee een plek van rust, een plek om op adem te komen, te verstillen, een plek om uit te waaien en troost te vinden of om even los te laten en zich te laten dragen meedeinend op de golven van het leven.

Die zee is ook een plek van oneindig plezier en inspiratie, een constant veranderende speeltuin uitnodigend tot een spel met wind en golven, dansend op een surfboard, door de lucht klievend aan een kite, of ontsnappend aan de zomerse drukte met zeilbootje en vislijn.

Toen Maarten de fotografie oppikte, ontdekte hij hoe dit hem helpt om te ontsnappen aan een onophoudelijke gedachtenmolen. Het werd een dankbaar middel om de focus te verleggen van de chaos in z'n hoofd, naar de schoonheid die zich voor z'n lens afspeelt.

Met z'n camera in  waterdichte behuizing  al zwemmend tussen de golven in de zee stroomden twee liefdes samen.
Het brengt  Maarten een manier om z'n gevoelens te kanaliseren en z'n liefde voor de zee te vertalen
in bezielde beelden.

 

FOTO MAARTEN WEBSITE.jpg
Contact
bottom of page